Mats

Mats fortellerJeg jobber som advokat i privat næringsliv. Det er en internasjonal bedrift, og møtevirksomhet er krevende generelt, men videokonferanser med utenlandske samarbeidspartnere er spesielt vanskelig. I perioder har jeg vært veldig sliten, og da har jeg opplevd at tinnitus har lagt seg foran alt annet, og jeg ble utrygg på om jeg oppfattet rett.

Tinnitus forstyrret meg rett og slett så mye at jeg ikke syntes jeg kunne høre. Jeg stresset meg opp, og i rollen min som rådgiver i en rekke viktige beslutninger ble dette helt håpløst. Takket være dyktig sekretær som skrev gode referater, hadde jeg en trygghet i at «det hadde gått bra – også denne gangen»… Jeg kom aldri så langt at jeg var sykmeldt, men det var nære på.

Bedriftslegen min tok dette på alvor da jeg tok kontakt, og han henviste meg til utredning for tinnitus og tinnitusplager. Jeg ble ganske så overrasket over at jeg hadde redusert hørsel i de frekvensene som er viktigst for taleoppfattelse.

Jeg ble anbefalt å avhjelpe hørselstapet med høreapparat. Dette kom fullstendig uventet, men hva kunne jeg tape på å prøve? Jeg måtte gå noen runder med tilvenning og utprøving. Testet et par ulike høreapparat og tilbehørspakker før jeg fant de hjelpemidlene som passet meg og min livsstil best. 

Nå er livet snudd helt rundt. Tinnitus er ikke lengre et problem på jobb. Overraskende nok var løsningen for meg å begynne med høreapparat. Det er en stor overgang når jeg tar av høreapparatene for å sove, og det tar noen minutter før jeg klarer å omstille meg til stillhet og tinnitus igjen, men det stresser meg ikke. Jeg har fått tilbud om å teste ut lydgenerator med putehøyttaler, men til nå har ikke det vært aktuelt.

endret 08.02.2022 12:18  |  Print versjon